Hi guys!


Ik ben de afgelopen tijd weer langs veel vintage marktjes geweest. Dit is super leuk om te doen en raad ik jullie echt aan om een keer te proberen! Wat ik zelf hele leuke markten vind zijn vooral de Ijhallen (hier sta ik zelf ook af en toe), Waterlooplein en de Noordermarkt. Ik heb dan ook een paar tips voor jullie als je van plan bent hierheen te gaan! 


 • Check de mannenafdeling
 • Vaak heeft de mannenafdeling ook leuke items voor vrouwen. Ik vind ze persoonlijk vaak nog leuker staan door de oversized fit. Vooral de blazers en boyfriend jeans vind ik echt musthaves! 


 • Probeer verschillende maten
 • Wat ik persoonlijk echt merk is dat maten in vintage kleding echt mega verschillen. Een XL kan soms ook als een M vallen bijvoorbeeld. Veel mensen haken al gelijk af bij een verkeerde maat, dus dit is een kans voor jou!


 • Onderhandel kwa prijs
 • Nee heb je en ja kun je altijd krijgen! Probeer dan ook altijd af te dingen. Vaak kan je ook grotere korting krijgen als je meerdere items neemt. 


 • Kijk verder dan alleen wat je ziet
 • Ik zie vaak genoeg items voorbij komen die op het eerste niet heel waardevol uitzien. Maar als je lang genoeg kijkt, kan je er soms nog wel wat in je hoofd van maken. Daarom koop ik soms ook items die ik dan laat vermaken bij bijvoorbeeld naaiateliers. (Vaak zijn dit hele basic items waarbij ik dan wat heftigere details aan toevoeg.)


 • Ga vroeg naar de locatie
 • Ik merk ook echt dat je meestal vroeg moet gaan. Dan liggen de meeste parels er nog en kan je rustig even rondneuzen. 


  Veel thrift plezier!

  02 november 2022 — Maren Boon